My Blog

28 september – De wereldorde op zijn kop | Radboud reflects lezing door politicoloog Jonathan Holslag

Datum: Donderdag 28 september 2017 | 19.30 – 21.15 uur
Locatie: Collegezalencomplex Radboud Universiteit

Welkom in de nieuwe wereldorde, waarin Europa niet meer per definitie ruggensteun van de Verenigde Staten geniet, landen vooral het eigenbelang verdedigen en China intussen stilletjes verder groeit als grootmacht. Vermaard politicoloog Jonathan Holslag neemt je mee naar de wereldpolitiek van morgen.

Eendracht
De tijd dat we veilig onder de Amerikaanse paraplu konden schuilen is volgens Holslag voorbij. De VS heeft met Trumps “America first” het eigenbelang duidelijk voorop gesteld en heeft zijn handen vol aan China, dat de laatste jaren de Amerikaanse industrie aan het ondergraven is. Jonathan Holslag werpt zijn scherpe blik op de wereldpolitiek en spreekt een advies uit voor ons Europeanen: we moeten ons eendrachtiger opstellen, anders worden we de voetveeg van de wereld.

Na zijn lezing gaat Holslag in gesprek met filosoof Cees Leijenhorst van de Radboud Universiteit over de wereld van morgen. Hoe kunnen we het hoofd boven water houden in een wereld die op zijn kop dreigt te gaan staan?

Over de spreker
Jonathan Holslag geniet internationale bekendheid als Europa- en China-deskundige. Hij is hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Vrije Universiteit Brussel en een veelgevraagd spreker, adviseur en publicist over de mondiale politieke verhoudingen. Hij schreef onder andere ‘De kracht van het paradijs’ en ‘Onmogelijke vrede’.

Deelname
Deelname kost € 5,- | Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees en Alumni Benefits Card-houders gratis

Zie weblinks:
www.ru.nl/rr/wereldorde
Facebook

administrator_ebn28 september – De wereldorde op zijn kop | Radboud reflects lezing door politicoloog Jonathan Holslag