Bestuur

EBN BESTUUR
De EBN is een vrijwilligersorganisatie met een werkbestuur dat maandelijks vergadert. Het EBN-secretariaat is bereikbaar via:

EBN secretariaat
Naarderstraat 174
1272 NN Huizen

email: europesebewegingnl@hotmail.com
tel: 06 83 98 56 45 (Mark Zellenrath, voorzitter)

Bestuursleden
Het bestuur bestaat momenteel uit de volgende leden:

Mark Zellenrath (voorzitter)

Mark Zellenrath studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Corporate Communications aan de Erasmus Universiteit. Mark heeft ruim vijfentwintig twintig jaar ervaring in corporate communicatie en public affairs. Hij was woordvoerder voor KPN en public affairs manager voor KPN en TPG (het huidige PostNL) in Brussel alvorens Vice-President Corporate Communications and Public Policy bij UPC Nederland te worden. Daarna was hij geruime tijd verantwoordelijk voor de wereldwijde communicatie van ARCADIS. Momenteel is hij werkzaam voor de Nederlands asset management industrie als PR en Public Affairs manager.

Godelieve van Heteren

Godelieve van Heteren is opgeleid als arts en historicus en sinds 2010 voorzitter van de EBN. Ze is sinds 2009 directeur van het Rotterdam Global Health Initiative aan de Erasmus Universiteit. Zij studeerde in Leiden en Londen, was directeur van Cordaid van 2008-2009, lid van de Tweede Kamer voor de PvdA van 2002 tot eind 2006, waar ze voorzitter was van de Vaste Kamer Commissie voor Europese Zaken. Van 1988-2002 was Godelieve universitair docent aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze is internationaal expert op het terrein van gezondheidszorg en sociale systeem veranderingen, en zeer geïnteresseerd in nieuwe rollen van Europa in de wereld.
Godelieve van Heteren scheef veel artikelen over maatschappelijke veranderingsprocessen, over de Nederlandse en Europese gezondheidszorg, interculturalisering, koloniale geschiedenis van de wetenschap en medische ethiek. Sinds 2006 runt zij ook het platform Europa Arena. Daarmee probeert zij via culturele en educatieve projecten de vele ‘Europa’s’ in beeld te brengen, waarmee mensen in het dagelijks leven al lang te maken hebben.

 

Kim de Jong

Kim de Jong is politicoloog gespecialiseerd in Europese Politiek en Internationale Politieke Economie. Sinds 2012 is Kim werkzaam als onderzoeker en trainer, o.a. voor Agathos Management & Organisatie. Hier heeft Kim meegewerkt aan de ontwikkeling en uitvoering van leergangen voor gemeentelijke, provinciale en rijksambtenaren. Onderwerpen: Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit, Strategisch Beleidsadviseur en Project- en Programmatisch werken in een Publieke Omgeving. Kim’s passie voor Europa komt voort uit zijn interesse in de geschiedenis van Europa die al stamt uit zijn jeugd. “Wanneer je het project van Europese integratie bekijkt vanuit geschiedkundig perspectief, is het een wonderbaarlijk experiment met veel potentie. Een experiment dat onze constante aandacht en kritische blik verdient.”
Kim is tevens actief op het gebied van Europa als lid van European Alternatives Amsterdam en als bestuurslid van de Landelijke Werkgroep Europa van de PvdA.

Laura Frühmann

 

Marike Schols

 

administrator_ebnBestuur