Bestuur

EBN BESTUUR
De EBN is een vrijwilligersorganisatie met een werkbestuur dat maandelijks vergadert. Het EBN-secretariaat is bereikbaar via:

EBN secretariaat
Sint Jacobsstraat 13
1012 NC Amsterdam

email: mark@markzellenrath.com
tel: 0627186012 (Mark Zellenrath, voorzitter)

Bestuursleden
Het bestuur bestaat momenteel uit de volgende leden:

Mark Zellenrath (voorzitter)

Mark Zellenrath studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Corporate Communications aan de Erasmus Universiteit. Mark heeft ruim vijfentwintig twintig jaar ervaring in corporate affairs, zowel op het gebied van Public Relations, Public Affairs als Privacy/Dataprotectie Management. Hij heeft managementfuncties bekleed bij KPN, TPG (huidige PostNL), ARCADIS en de Dutch Fund and Asset Management Association. Momenteel is hij zelfstandig adviseur en interim manager op het gebied van corporate affairs, onder andere in de financiële sector.

Godelieve van Heteren (secretaris)

Godelieve van Heteren is opgeleid als arts en historicus en was vanaf 2010-2018 voorzitter van de EBN en sedert 2018 secretaris. Zij studeerde in Leiden en Londen, was van 1988-2002 universitair docent aan de medische faculteit van de Radboud Universiteit Nijmegen, lid van de Tweede Kamer voor de PvdA van 2002 tot eind 2006, waar ze voorzitter was van de Vaste Kamer Commissie voor Europese Zaken. Van 2008-2009 was ze directeur van NGO Cordaid, en van 2009-2016 werkte ze als directeur van het Rotterdam Global Health Initiative aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sedert 2016 is Van Heteren fulltime internationale consultant voor de WHO/Health Systems Governance Collaborative, de Wereldbank en diverse nationale overheden op het gebied van gezondheidszorgopbouw en sociale systeemveranderingen.

Godelieve van Heteren scheef veel artikelen over maatschappelijke veranderingsprocessen, over de Nederlandse en Europese gezondheidszorg, interculturalisering, koloniale geschiedenis van de wetenschap en medische ethiek. Sinds 2006 runt zij ook het platform Europa Arena. Daarmee probeert zij via culturele en educatieve projecten de vele ‘Europa’s’ in beeld te brengen, waarmee mensen in het dagelijks leven al lang te maken hebben. Ze is zeer geïnteresseerd in nieuwe rollen van Europa in de wereld en ‘translocale’ netwerken als bron van verandering.

Laura Frühmann (bestuurslid)

Laura Frühmann studeerde Europese Studies (met verdieping Geschiedenis en Culturele Antropologie) aan de Universiteit van Amsterdam en deed haar Master European Political Sociology aan Dalarna University in Zweden. Hierna hielp zij in Maastricht het Vibrant Europe Forum opzetten en was zij van 2012-2017 Coördinator van de Nederlandse tak van de transnationale organisatie European Alternatives, waarbij zij verschillende projecten heeft gemanaged en festivals en debatten organiseerde. Daarnaast werkte Laura bij VluchtelingenWerk en sinds 2019 coördineert zij buurtbemiddeling (conflict mediation) in verschillende stadsdelen in Amsterdam.

Laura is geïnteresseerd in alle aspecten en niveaus van hoe mensen samenleven, van interpersoonlijk en lokaal tot Europees en globaal. 

 

 

 

 

 

 

 

administrator_ebnBestuur