My Blog

Montesquieu Instituut Winnaar van EBN EuroNederlander Award 2015

IMG_0309

Liesbeth Weijs en Nico Visser van het Montesquieu Instituut zijn op 18 juni uitgeroepen tot de winnaars van de EBN EuroNederlander van het Jaar Award. Ze bleven met 40% van de landelijke online stemmen voor op de twee andere nominaties: Rutger Wolfson & het programma team van het Internationale Film Festival Rotterdam voor de speciale Europa editie van het IFFR in 2014; en Egbert Fransen en Charlot Schans van Pakhuis De Zwijger in Amsterdam voor hun innovatieve programmering New Europe – Cities in Transition.

Tijdens de feestelijke ceremonie in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort feliciteerde de nominatie commissie het Montesquieu Instituut met de Award en prees de winnaars voor ‘de niet aflatende energie waarmee ze inhoudelijk solide Europa debatten blijven organiseren, ondanks forse euroscepsis in den lande. Ook via de website Europa-Nu wordt zorg gedragen voor gedegen, geïnformeerde berichtgeving over Europese politieke en sociale ontwikkelingen.’

Liesbeth Visser stelde in de aansluitende paneldiscussie dat zij veel toekomst ziet in het actiever bijeenbrengen van mensen uit verschillende praktische achtergronden: wetenschap, politiek, journalistiek. ‘In die samenspraak zit zeker toekomst voor nieuwe Europese verhalen en verbeelding’.

Het Montesquieu Instituut is een multidisciplinair onderzoeks- en onderwijsinstituut op het snijvlak van democratie, politiek en parlementaire besluitvorming in Nederland en Europa. Het draagt bij aan de verzorging van debatreeksen, de Europa- en Montesquieulezingen, het Model European Parliament en de Europa-Nu website.

administrator_ebnMontesquieu Instituut Winnaar van EBN EuroNederlander Award 2015